VÁRJUK KÖVETKEZŐ KIÁLLÍTÁSUNKON ILLETVE PARTNERKAPCSOLAT ÉPÍTŐ PLATFORMUNKON!China Smart Expo 2015-16

Nem kell Kínába utazni egy jó üzletért, most Kína utazott hozzánk

 

Már a június 13-i nyitás napján egyértelmű sikerként könyvelhető el a három napos került „China Smart Expo 2016” elnevezésű, három napos kiállítás, vásár, és konferenciasorozat.

Az immár regionális jelentőséget szerző rendezvény keretében több száz kínai gyártó csúcstechnológiát képviselő termékeivel ismerkedhettek meg a hazai, és környező országokból érkező üzletemberek és folytathattak tárgyalásokat az együttműködési lehetőségekről.

 

Hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit június 13-án a budapesti Experience Centerben a kínai technológiai cégek legnagyobb regionális seregszemléje, a „China Smart Expo 2016”.

Az ötödik alkalommal megrendezett eseménysorozat keretein belül csaknem kétszáz kiállító mutatta be a kínai technológia cégek legújabb termékeit, kezdve az olyan technológiai innovációban élen járó világmárkáktól, mint az Aigo, Hanvon, Dantang, Lenovo, Hisense, Haier, egészen a megújuló energiaforrásokat bemutató vállalkozásokig.

 

A világ legnagyobb gazdaságából érkezett vállalatok elsősorban hosszú távra kerestek magyarországi és közép-európai disztribútorokat, forgalmazókat kerestek, de nem zárkóztak el más jellegű együttműködésektől sem. Az esemény jelentőségére utal, hogy a helyi kamarák szervezésében Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is érkeztek érdeklődők, déli szomszédunkból olyan mértékű volt az érdeklődés, hogy a helyi kamara buszt bérelt a látogatók Budapestre utaztatásához.

„Már előre, online oldalunkon több ezer tárgyalást egyeztettek le a magyar üzletemberek és a kínai gyártók, forgalmazók” – mondta a Piac&Profitnak Tóth Sándor, az esemény főszervezője, a CECZ Közép-Európai Kft. marketing-igazgatója. „A tárgyalásokat a magyar- illetve kínai partnerek között tolmácsolással, tanácsadással is segítettük” – emelte ki lapunknak a szakember. A kínai gyártók hosszú távú elköteleződését mutatja, hogy az esemény után több világmárka is állandó bemutató termet nyitott meg az eseménynek otthont adó Experience Center épületében.

„Aki a kiállításon nem tudott megjelenni, az sem maradt még le” – hívta fel a figyelmet Tóth Sándor. „A CECZ elkötelezett a magyar kínai gazdasági együttműködés mellett, így aki online regisztrál a honlapunk „hosszú távú partnerség” menüpontján, azt folyamatosan össze tudjuk kötni a számára érdekes üzleti partnerekkel” – hangsúlyozta a marketing-igazgató. „Ahogyan 15 ezer regisztrált tagunknak az elmúlt években is, úgy segítünk további magyar vállalkozásoknak is felkutatni a megfelelő kínai partnereket, valamint készletfinanszírozási megoldásokkal támogatni fejlődésüket.”

 

img

 

A kiállítás helyszínéül szolgáló The Expereince Center majd egy évtizede a kínai cégek kiállítási központjaként működik. 43000 négyzetméteren a kínai világmárkákat ismertető bemutatótermei mellett több sikeres magyar és nemzetközi vállalkozásnak ad helyet.

Az itt működő Project Center közel 10000 négyzetméteren mutatja be többek között Kína Shandong, Hebei, Guangxi tartományainak és Shanghai, Ningbo és Linyi városainak kiemelkedő vállalatait, termékeit. A sikeres egyeztetések után, a Project Center bemutató termeinek használatával akár a márkaképviselet és a régióban történő terjeszkedés is könnyebben megtervezhető és megvalósítható. A kiállítással egy időben nyitotta meg kapuit a Shandongi Prémium Termékeket felvonultató közel 1200 négyzetméteres bemutatóközpont, valamint itt működik a minden magyar élelmiszeripari-exportőrnek fontos Kínai Népköztársaság Karanténügyi Hivatala hazai képviselete is.

 

A Project Center egy olyan bemutatótermi rendszert jelent, mely az időszaki kiállítások 365 napos folytatására, valamint az érdeklődő partnerek kiszolgálására jött létre. Egyszerre vannak jelen a kínai világmárkák – Aigo, Hanvon, Dantang, Lenovo, Hisense, Haier – valamint a közepes és a nagyobb méretű gyártók termékei. Egy helyen fellelhető a már itt járt kiállítók termék- és céginformációi.A Project Center munkatársai segítenek az érdeklődő üzletemberek számára a megfelelő kínai partnerrel történő kapcsolatfelvételben.