VÁRJUK KÖVETKEZŐ KIÁLLÍTÁSUNKON ILLETVE PARTNERKAPCSOLAT ÉPÍTŐ PLATFORMUNKON!Magyar élelmiszert exportálunk Kínába

 

 

 

A Kínai Népköztársaság Tanúsítási és Akkreditációs Hivatala (CNCA) már tavaly ősszel megadta az engedélyt a két cég számára, a szállítások tényleges megkezdéséhez azonban szükséges volt a jogosultságok mostani közzététele.

Tovább emelkedik

A két vállalkozás együttesen öt üzeme exportálhat Kínába fagyasztott sertéshúst. Az engedély a sertés minden emberi fogyasztásra alkalmas részére vonatkozik a gyomor és a belek kivételével.A tárca közleménye szerinta hazai sertéshús ágazatban Kína a negyedik legjelentősebb felvásárló.2015 szeptemberéig több mint 10 ezer tonna terméket exportáltak a magyar előállítók, és a mostani döntéssel ez a mennyiség még tovább emelkedhet.

Kínában viszik, mint a cukrot

Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa tavaly október 1-jén jelentette be, hogy a Pick és a Pápa Hús megkapta a CNCA engedélyét. A miniszteri biztos akkor azt közölte, hogyaz első fagyasztott sertéshús szállítmány 2014 novemberében indult Magyarországról Kínába,azóta is folyamatosan jelentős, havi 120-130 konténer (mintegy 3000-3200 tonna) áru érkezik az ázsiai országba. Beszélt arról is, hogy a kínai piac éppen azokat a termékeket keresi, amelyek az európai piacon csak korlátozottan eladhatóak, ilyen például a köröm, a fül, a fej és a császárhús. Ezen termékek árai a kínai piacon nagyon magasak, és a jó minőségű magyar termékek keresettek.

 
 
Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20160108-magyar-hust-esznek-majd-a-kinaiak.html