VÁRJUK KÖVETKEZŐ KIÁLLÍTÁSUNKON ILLETVE PARTNERKAPCSOLAT ÉPÍTŐ PLATFORMUNKON!Tea határtalanul összefoglaló

 

2015 november 12-én és 13-án a Budapest China Mart (The Experience Center) épületében került megrendezésre a „Tea határtalanul” elnevezésű, 2 napos kiállítás, vásár és konferencia programsorozat. A két blokkban megrendezett kiállítás, ezeken az eseményeken keresztül hozta össze sikeresen a hazai vállalkozásokat új, kínai partnereikkel.

 

A kiállítás, vásár és konferencia kiváló lehetőséget teremtett, hogy a magyar vállalkozások közvetlenül az igényeiknek megfelelő kínai gyártókkal egyeztessenek, valamint megismerjék a CECZ Közép-Európai Kft. (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Co., Ltd.) keretein belül nyújtott készletfinanszírozási megoldásokat, mellyel gyorsabb és jobb eredményeket tudnak elérni versenytársaiknál.

Az Expo tartalmilag két blokkra volt bontva; a kulturális napon, november 12-én a kínai Khuangszi (Guangxi) tartomány kiállítói, teamanufaktúrái és kormánydelegációja érkezett Magyarországra. Ezen a napon a kiállítás a családok számára is tartogatott meglepetéseket, hiszen koncertekkel, táncos bemutatókkal, tradicionális kínai szertartásokkal biztosítottuk a hangulatot, teakóstolással egybekötve.

A második napon, november 13-án üzleti ebédre, előadásokra, valamint az előre leegyeztetett üzleti tárgyalásokra került sor a kínai és magyar partnerek között, fordítók segítségével.


 

További háttérinformáció

A kiállítás helyszínéül szolgáló Budapest China Mart (The Experience Center) majd egy évtizede a kínai cégek kiállítási központjaként működik. A kereskedelmi kapcsolatok további fejlesztése érdekében 2014-ben létrehozott 1 milliárd forintos befektetési alap idén is elérhető lesz azon KKV-k számára, amelyek részt vesznek a kiállításon és regisztrálnak a helyszínen a tenderre.

A CECZ a finanszírozáson kívül egyéb szolgáltatásokat is nyújt: bemutatóterem biztosítása - 1 éven át ingyenesen Magyarországon, Kínában raktározási és logisztikai megoldások a kereskedelmi partnerek számára, beszerzési és logisztikai szolgáltatás, áruellenőrzés, jogi támogatás, marketing események szervezése, tolmácsolás-fordítás mindkét országban.

 

A CECZ által életre hívott kereskedelmi és logisztikai övezet a maga nemében egyedülálló a világon, a kínai kormány, a Kínai Kereskedelmi Minisztérium támogatását is jelentős mértékben élvezi. A projekt által Magyarország a kínai kereskedelem közép-európai terjesztési központjává vált az elmúlt évtizedben. Raktározásban és az áruszállításban egyfajta kereskedelmi kapuként funkcionál Kína számára elsősorban a Közép-keleti európai régióban és a főbb európai országok felé. A projekt, a Magyarországon egyre nagyobb jelentőséggel bíró keleti nyitás stratégiájával is összhangban van.